Belföld

Vádat emeltek egy albertirsai lány ellen, mert meghamisította az érettségi jegyeit

Közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség az ellen a kiskunfélegyházi középiskolában tanuló albertirsai nő ellen, aki hamis igazolás felhasználásával akart angolból és matematikából érettségizni.

A nő tavaly februárban azért jelentkezett az egyik kiskunfélegyházi középiskolában, hogy angol és matematika tantárgyakból érettségi vizsgát tegyen. A fiatal nő egy 2015-ös keltezésű törzslappal próbálta igazolni, hogy egy másik tanintézetben magyar nyelv és irodalomból, történelemből és biológiából már eredményes középfokú vizsgát tett.

A benyújtott irat azonban gyanús lett az iskola titkárának, ezért megkeresték a dokumentumot állítólag kiállító iskolát. A válaszlevélből pedig azonnal kiderült, hogy az igazolás hamis. Megerősítették, hogy a lány valóban a szóban forgó intézményben érettségizett, de matematika, biológia és történelem tantárgyakból is megbukott.

A kiskunfélegyházi középiskola vezetője feljelentést tett a lány ellen a rendőrségen. A nyomozás során a nő beismerte, hogy a közokiratnak minősülő eredeti törzslapról készített hamisítvány tőle származik.

Az ügyészség pénzbüntetést kért a lányra közokirat-hamisítás miatt azzal, hogy a bűncselekményhez felhasznált iratokat is el kell kobozni. A lány bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: Illusztráció/MTI/Balázs Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik