Belföld

Kapával, vasvillával, láncokkal támadtak egy borsodi családra húsvétkor

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte négy férfi előzetes letartóztatását, akik vasvillával, kapával akartak rábírni egy borsodi családot arra, hogy vonják vissza az ellenük tett feljelentést.

A család április 12-én délután házuk udvarán tartózkodott, amikor megjelent két férfi, akikkel régóta rossz viszonyban álltak. A gyanúsítottak az utcáról bekiabálva fenyegették meg a lakókat, hogy ha nem vonják vissza az ellenük tett feljelentést, bántalmazni fogják őket és felgyújtják a házukat. Ekkor még nem mentek be az udvarra, a fenyegetések után távoztak a helyszínről.

Rövid idő elteltével azonban négyen tértek vissza a házhoz, kezükben különböző szúró- és vágóeszközökkel, többek között vasvillával, kapával, illetve láncfűrész-lánccal. Ekkor már nem csak fenyegették a családot, hanem bementek az ingatlan udvarára és bántalmazták is az ott tartózkodókat. A támadás következtében a család tagjai közül többen nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A gyanúsítottakkal szemben erőszakkal, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértés, és más bűncselekmények miatt indult eljárás, amiért akár hét és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés súlyosságára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén elrejtőznének, illetve a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás lefolytatását.

A gyanúsítottak személyi körülményeire figyelemmel az sem zárható ki, hogy újabb bűncselekményt követnének el, vagy beváltanák fenyegetéseiket. Mindezen indokok alapján a járásbíróság május 17-ig elrendelte előzetes letartóztatásukat. A bíróság végzése ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik