Belföld

Félholtra verték a takarítót, majd kitették a kocsma mögé

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a két férfival és nővel szemben, akik egy Csongrád megyei falu kocsmájában félholtra vert takarítót hagyták majdnem kihűlni 2018 januárjában.

A vádirat szerint a nő pultosként dolgozott a vendéglőben, ahová 11 órakor tért be a dolgozó, mivel a vendéglő udvarán tűzifát kellett aprítania, illetőleg a mellékhelyiséget takarítania. A takarító a vendéglőben fröccsözött, óránként 2-3 dl bort ivott meg. Délután négy körül ért a kocsmába egy helybeli férfi, aki szintén italozni kezdett. A pultos szóvá tette, hogy a dolgozó nem vágta fel a tűzifát, nem takarított fel, a vendégek beszélgetésébe is beleszólt.

Ezután takarító a helybeli férfival kiment dohányozni a vendéglő elé, majd vissza akart menni a kocsmába, mire a férfi felszólította, hogy induljon haza. A munkás ennek ellenére visszament a kocsmába, ahol a férfi őt pofon ütötte, fellökte, majd a földön fekvő embert több alkalommal, nagy erővel combon és csípőn rúgta.

A bántalmazások következtében a sértett bal combcsontján darabos combnyaktörést, további töréseket, illetőleg combizomszakadást szenvedett el. Az összevert munkás a sérülések miatt mozgásképtelen állapotba került, és a pult előtt feküdt hosszú ideig. Ekkor érkezett a vendéglőbe a sértettet bántalmazó férfi rokona, de hiába könyörgött nekik a takarító, sem ő sem pedig a pultos nem hívott hozzá mentőt.

A félholtra vert embert kihúzták a vendéglő udvarára, leültették egy padra, majd visszamentek italozni. Mivel az összevert munkásnak erős fájdalmai voltak és ülni sem tudott, lefeküdt a földre, ahol fagypont közeli volt a hőmérséklet.

Közel egy óra múlva a két férfi észlelte ezt, megnézték a pultossal, aki mondta, hogy vigyék ki a megvert embert az udvaron kívüli részre, ne zavarja az udvaron levő mellékhelyiséget használó vendégeket. A két férfi a kérésnek eleget téve kihúzta a takarítót a vendéglő zárt kerítésén túli nádas melletti füves területre, majd otthagyták, visszamentek a vendéglőbe és néhány kör elfogyasztása után hazamentek.

Az összevert ember még kúszómozdulat megtételére sem volt képes. Az életét az mentette meg, hogy két és fél órával később az egyik vendég a nádas melletti füves területre ment vizelni, és meglátta. Ezt követően a megvert munkást bevitték a mentők Szegedre, a sürgősségire. A megvert ember maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett.

A főügyészség a két férfit emberölés kísérletével vádolja, míg a pultos nőt segítségnyújtás elmulasztásának vétségével, mivel neki arról nem volt tudomása, hogy kérésének megfelelően a sértettet egy olyan helyre húzzák ki, ahol magatehetetlensége okán kihűlhet.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik