Belföld

Vádat emeltek a pizsamában egyedül kóborló kétéves kisfiú édesapja ellen

Vádat emelt a XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség azzal az édesapával szemben, akinek cípő nélkül, pizsamában kóborolt egyedül a gyereke Grassalkovich úton február közepén.

A vádirat szerint a 43 éves férfi a XXIII. kerületi otthonában tartózkodott a felügyelete alatt álló három kiskorú gyermekkel. A férfi ittas állapotban került, és a lakáshoz tartozó társasházi udvaron dohányzott.

Mivel nem figyelt eléggé, így a kétéves gyermeke pelenkában kiment a lakásból és a közös udvarról is. A fiúcska átkelt egy szerviz úton és a villamossíneken, majd a Grassalkovich út melletti padkán sétált, amikor észrevette egy autós és a segítségére sietett.

A férfi a felelőtlen magatartásával súlyosan megszegte a szülői felügyeleti jogából adódó kötelességét, veszélyeztetve ezzel a kiskorú gyermekét. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönt kért a bűncselekményét beismerő, s megbánó apára kiskorú veszélyeztetése miatt.

A járványhelyzetre tekintettel azt indítványozták, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben határozzon az ügyben.

Pelenkában totyogott a Grassalkovich úton egy elveszett kétéves kisfiú
A gyerek pont a belső sáv felé szaladt, amikor elkapták a kezét. Megmentője szerint a rengeteg autóstársa közül egy sem állt meg segíteni.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik