Belföld

Pelenkában totyogott a Grassalkovich úton egy elveszett kétéves kisfiú

Egyedül sétálgatott Budapesten, a Grassalkovich úton egy két év körüli kisfiú kedd este. A fiúcska épp a belső sáv felé igyekezett, amikor egy édesapa arra autózott a fiával.

„Ezen az úton ugyanis nincs járda, csupán egy padka, így a kicsi szinte az autók mellett totyogott”

– mondta Rózsa Gusztáv a Borsnak,  aki először azt hitte, hogy hamarosan felbukkan a pici édesanyja is, de gyorsan kiderült, hogy a kicsi egyedül bóklászik az életveszélyes úton.

Fékeztünk, aztán kiabáltam, amikor láttuk, hogy elkezdene szaladni a belső sáv felé. Mondtam a fiamnak, hogy fogja meg. Egy hajszálon múlt, hogy nem szaladt a sávok közé. Még mindig beleborzongok, ha rá gondolok

– tette hozzá a férfi, aki ezt követően kitette az elakadásjelzőt, és a kisfiút betették melegedni egy megálló furgonba.

Az egyedül lévő fiúcskát próbálták kérdezgetni, de nem beszélt, és a közelben lévők sem tudták, hogy kié lehet a kisfiú. A gyereket végül átadták a kiérkező rendőröknek, akik később közölték, hogy megtalálták a szüleit. Gusztáv szerint elkeserítő, hogy bár nagyon sok autó járt a helyszínen akkor, amikor történt az eset, de egy sem állt meg segíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik