Belföld

Heten, mint a gonoszok, unokázósok bilincsben

Öt férfit és két nőt fogtak el öt helyszínen egy összehangolt akcióban.

Először Győrben, tavaly december közepén egy idős asszonyt hívtak fel telefonon, és az ismert unokázós módszerrel több mint másfél millió forintot, néhány hét múlva Pápán egy nagyszülőtől több millió forintot csaltak ki. Februárban, két egymást követő napon kapuvári, balatonalmádi idősektől vittek el nagyobb összegű készpénzt, írta a police.hu.

Az adatgyűjtések, tanúkihallgatások alapján a nyomozók látókörébe került egy elkövetői kör. Az úgynevezett futárokat a gyanú szerint külföldi telefonokról irányították. A konkrét bűncselekmények elkövetőit, feltételezett segítőiket szerdán öt pápai helyszínen összehangolt akció keretében fogták el.

A nyomozás közben a rendőrök olyan információhoz jutottak, hogy a csalók egyikénél fegyver is lehet, ezért két helyszínen a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét is bevetették.

A házkutatásoknál a bűncselekményhez használt tárgyakat, iratokat és eszközöket, valamint a vagyonvisszaszerzés érdekében készpénzt foglaltak le.

A csaknem 100 rendőrrel végrehajtott akcióban az öt férfit és két nőt a győri, valamint a kapuvári kapitányságra állították elő.

Három férfit őrizetbe vettek. Őket csalás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak. A többiek elszámoltatása még folyamatban van.

Kiemelt kép: police.hu 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik