Belföld

TEK-esek segítségével fogták el a 21 gépkocsit feltörő párt – videók

Összehangolt rendőrségi akció keretében fogták el a rendőrök és TEK-esek azt a párt, akik 21 gépkocsit törtek fel tavaly november közepétől január végéig Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében.

A bűncselekményekhez a 39 éves férfi választotta ki a gépkocsikat, majd betörte az ablakukat és ellopta a benne lévő értékeket, míg a 40 éves élettársa egy autóban várva segítette őt. A feltört járművek nagy része az utcán parkolt, de volt olyan is, amit a tulajdonosa egy erdős terület mellett állított és zárt le.

Az elkövetők többek között pénztárcát, készpénzt, mobiltelefont, táskát, hátizsákot loptak el a járművekből. A pár a készpénzt felélte, az értékesebb műszaki cikkeket pedig eladta, a többi lopott tárgyat pedig elégette. Az eltulajdonított értékekkel közel négymillió forint, a rongálással pedig közel egymillió forint kárt okoztak az autósoknak.

A párt előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták ki őket. A nyomozók kezdeményezték a 39 éves férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik