Belföld

Ölni akart a hitellel küzdő férfi, de senki sem vállalta, hogy segít elszállítani a munkatársa holttestét

Beismerő vallomást tett az a férfi, aki végezni akart a kollégájával idén márciusban. Tóvizi Ádám, a Szolnoki Törvényszék sajtótitkára megkeresésünkre azt közölte, hogy az emberölés előkészületével vádolt férfi azért akarta megölni a munkatársát, mert komoly anyagi problémákkal küzdött.

 A vádlott és a sértett korábban együtt dolgozott, munkatársak és jó barátok voltak, gyakran összejártak egymással. A vádlott azért határozta el, hogy megöli és elveszi a pénzét, mert hónapok óta munkanélküli volt, hiteltartozás terhelte a jövedelmét és anyagi gondokkal küzdött

– mondta Tóvizi Ádám

A férfi részletes tervet szőtt a gyilkosság végrehajtására, de sem jogosítványa, sem autója nem volt, ezért segítőre volt szüksége a leendő holttest elszállításában. Tervébe két személyt is beavatott, ám egyikük sem vállalta, hogy segít elszállítani neki a holttestet, így a tragédia végül elmaradt.

A bíróság a járványhelyzetre tekintettel távmeghallgatás útján tartott tárgyalást az ügyben. A férfi a rendőrségi fogdán, míg a bíró, az ügyész és a vádlott védője a tárgyalóteremben, egymástól legalább 2 méter távolságra tartózkodtak.

A tárgyalás végén a bíróság azonnal ítéletet is hozott. A kollégája megölésére készülő középkorú férfit 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélték. A vádlott és ügyvédje tudomásul vette a döntést, az ügyész azonban súlyosításért fellebbezett.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik