Belföld

Orbán megszüntetheti az üldözött keresztények támogatására létrehozott programot

Megjelent egy előterjesztés a kormányzat oldalán, ami lényegében arról szól, hogy megszüntethetik a Hungary Helps programot – írja a hvg.hu. Két napot hagytak az előterjesztés véleményezésére, melyben 3 kormányhatározat visszavonása szerepel: az első maga a program bevezetéséről és a céljairól szól; a második a Naphegy téren található ingatlanról, amit a szervezet rendelkezésére bocsátottak, illetve közpénzből üzemeltettek; míg a harmadikban a Hungary Helps Ügynökség Nonprofit Zártkörűen működő Részvénytársaság létrehozásáról rendelkeztek.

A Hungary Helps Program 2017 óta foglalja magába Magyarország humanitárius segítségnyújtás keretében végzett tevékenységét olyan országokban, amelyekből sok menekült indul útnak. A Miniszterelnökség szerint az üldözött keresztény közösségek támogatását szolgáló programmal 35 ezer embernek segítettek a szülőföldön maradásban vagy a visszatérésben, az ösztöndíjprogram révén pedig összesen 167 üldözött keresztény diák kezdte meg tanulmányait Magyarországon.

Tavaly májusig a kormány több mint 8 milliárd forintot költött a programra.

Több mint nyolcmilliárdot költött az Orbán-kormány üldözött keresztényekre
Szíriába, Irakba és Libanonba is milliárdos összeg érkezett, főként lakóépületek, iskolák és kórházak építésére ment a támogatás, egyházakon keresztül. Sok pénz ez, de kevesebb, mint amennyit a Soros-Juncker-plakátokra áldozott a kormány.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik