Belföld

Félmeztelenül őrjöngött, öngyilkossággal fenyegetőzött egy kisbabáját szorító férfi a VII. kerületben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába hétfőn 12 óra 50 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi zavartan viselkedik, és öngyilkossággal fenyegetőzik babával a kezében az egyik Akácfa utcai társasházban.

A VII. kerületi Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja Gyalai Norbert Joakim és Abai László rádión hallotta a riasztást, és azonnal a helyszínre ment.

Amikor kiértek, azt látták, hogy egy félmeztelen férfi egy babakocsit tologat egy negyedik emeleti lakás erkélyén, miközben kiabál, a kisbaba pedig hangosan sír. A férfi, amikor meglátta a rendőröket, a csecsemővel együtt bezárkózott a lakásába. A gondnok sietett a segítségükre, és kinyitotta a lakás ajtaját.

A férfi önkívületi állapotban volt, és úgy szorította magához a kislányt. A két rendőrnek sikerült rávenni az apát, hogy a picit tegye bele a babakocsiba. Közben a helyszínre érkezett két járőr is, akik megbilincselték a férfit, majd előállították.

A két körzeti rendőr ezt követően ellátták a pici; megetették, megitatták és tisztába tették, majd átadták a mentőknek, akik a gyermeket megfigyelésre a Heim Pál Gyermekkórházba vitték.

Fotó: Police.hu

Kiderült, hogy a 34 éves R. Richárd vigyázott az 5 hónapos kislányára és a 2 éves testvérére, akit a szomszédoknál találtak meg a rendőrök, ugyanis a kisfiú egyedül mászkált az udvaron, ezért a szomszédok bevitték magukhoz. A rendőrök a 2 éves kisfiút átadták az anyukájának.

Az is kiderült, hogy az anyuka azért bízta az élettársára gyereket, mert dolgozni volt. A férfi azonban drogot fogyasztott és sem enni, sem inni nem adott a kicsiknek. A nyomozók a lakásban kábítószert és fecskendőket is találtak.

A BRFK  kábítószer birtoklás, és kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást R. Richárd ellen. A férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A két lelkiismeretes  rendőrt dicséretben és jutalomban részesítette, Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik