Belföld koronavírus

Zacher: Nagyon komoly hiba az idősotthonok kiürítése

Mint szombaton megírtuk, teljesen kiürítették a Pesti úti idősotthont, mert száznál is több bentlakó fertőződött meg a koronavírussal. Délután két óra óta legalább húsz mentőautó és egy Ikarus busz fordult meg az intézménynél, amelyet vasárnap a Magyar Honvédség vegyvédelmi egysége kezdett fertőtleníteni.

Vegyvédelmis katonák fertőtlenítik a Pesti úti idősotthont
Az akcióról több képet is megosztott a Magyar Honvédség.

Zacher Gábor szerint ugyanakkor nagyon komoly taktikai hiba kiüríteni az idősotthonokat.

A toxikológus, aki jelenleg menőorvosként dolgozik, az ATV Civil a pályán című műsorának szombat esti adásában azt mondta, a kiürítés és elszállítás helyett inkább a nővéreket és az orvosokat kellene az idősotthonokba telepíteni, a megfelelő felszerelésekkel együtt.

„Biztos, hogy nem jó ez a kiürítési ötlet buszokkal, mentőautókkal, mert iszonyú nagy kapacitást köt le” – fogalmazott a Honvédkórház sürgősségi centrumának korábbi vezetője.

A műsorvezető Fiala János felvetésére, miszerint Zacher a protokoll ellen beszél, az orvos azt mondta: „igen, de én csak a saját szakmai véleményemet mondom, és nagyon sokan ezzel értenek egyet.

Kollégáim sem értik ezt a lépést, hogy miért nem oda telepítik az egészségügyet, miért kell az idős embereket kórházba vinni, még inkább megtölteni a már amúgy is telített fővárosi kórházakat. Ez egy nagyon rossz taktikai lépés volt.

Zacher Gábor: Nem vagyok megtört, sőt! Meg fogjuk oldani!
Köszöni, jól van, csak egy kicsit fáradtnak érzi magát 36 óra ügyelet után Zacher Gábor toxikológus, aki a karanténon kívüli idejét munkával és futóedzéssel tölti.

Kép: Berecz Valter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik