Belföld

Ötven késszúrással végzett édesanyjával a mogyoródi nő

Beismerő vallomást tett a kihallgatása során az az 55 éves mogyoródi nő, aki megölte az idős édesanyját pár nappal ezelőtt – tudta meg a 24.hu.

K. Rita hétfőn este fél kilenckor hívta fel telefonon a rendőröket azzal, hogy: “Megöltem az anyámat”. Úgy tudjuk, hogy a nő annyira rossz mentális állapotban volt a történtek után, hogy pszichiátriára vitték, s csak később tudták kihallgatni a nyomozók. K. Rita most már jobban van, így hamarosan sor kerül a vele szembeni kényszerintézkedés elrendelésére is.

A Pest Megyei Főügyészség mindenesetre letartóztatást indítványozott a munkanélküli asszonnyal szemben. Az ügyészség közleményéből kiderült, hogy K. Rita ittasan, több, mint ötven késszúrással végzett az ápolásra szoruló nyolcvanéves anyukájával. Ha bebizonyosodik a bűnössége, akkor akár 10-20 évig terjedő szabadságvesztést, vagy életfogytiglanit is kaphat különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt.

A Pest Megyei Főügyészség a büntetési tétel súlya, valamint szökés, elrejtőzés veszélye miatt kezdeményezte a nő letartóztatását.

Kiemlt kép: Mihádák Zoltán /MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik