Belföld

Megégett egy kislány, mert felrobbant a bojler

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emeltek vádat az ellen a 62 éves férfi ellen, aki kellő szakértelem hiányában kötött be egy bojlert, amelynek felrobbanása során gyermeke életveszélyesen megsérült.

A férfi még 2016-ban szerelte fel az otthonának fürdőszobájába a fatüzelésű vízmelegítőt, azonban a készüléket nem látta el olyan biztonsági szeleppel, aminek a felfűtés során táguló vizet kellett volna levezetnie.

A 15 éves lánya tavaly márciusban épp a fürdőszobában tartózkodott, amikor a felfűtött készülék széthasadt és az abból kiömlő víz leforrázta a gyereket. A lány a testfelszínének 44%-án szenvedett I. és II. fokú égési sérüléseket, amelyek miatt közvetetten életveszélyes állapotba került, amit az orvosi ellátás hárított el.

Az ügyészség a férfival szemben a büntetőeljárásról szóló törvény rendelkezéseinek eltérő alkalmazásáról szóló kormányrendelet alapján büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásra tett indítványt, amely lehetővé teszi, hogy a bíróság döntését tárgyalás tartása nélkül az iratok alapján hozza meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik