Belföld

Megúszhatja a börtönt a féltékenységből késelő polgári férfi

Elkerülheti a bírósági felelősségre vonást azt a polgári férfi, aki féltékenységből vágta el a kezét egy másik férfinak január közepén. A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség ugyanis hat hónapra felfüggesztette a súlyos testi sértés miatt indult büntetőeljárást és közvetítői eljárásra utalta az ügyet.

A polgári férfi január 18-án megjelent egy nőismerőse házában, majd röviddel utána megérkezett oda a nő is egy barátjával. A férfi ekkor kérdőre vonta az asszonyt, hogy mit keres a lakásán a másik férfi. A gyanúsított és az asszony között szóváltás alakult ki, miközben a másik férfi kiment a házból a teraszra. A féltékenységtől feldühödött gyanúsított a lakás konyhájában magához vett egy kést, és kiment a teraszra azért, hogy megijessze a nő ismerősét.. A gyanúsított szúró mozdulatot tett a férfi felé, aki ennek láttán védekezésül a kés felé nyúlt, s megpróbálta azt eltolni magától. A gyanúsított ekkor megvágta a jobb kézfejét, majd elszaladt a helyszínről.

A megkéselt férfi a jobb kéz hüvelykujj feszítő inának részleges szakadását szenvedte el, amelynek a tényleges gyógyulási ideje 4-6 hét volt. A támadó akár három év börtönt is kaphatott volna súlyos testi sértés miatt. A nyomozás során beismerte és megbánta a bűncselekmény elkövetését, és kérte az ügy közvetítői eljárásra utalását, amelyhez a megkéselt férfi is hozzájárult.

Tekintettel arra, hogy az eljárás közvetítői eljárásra utalásának törvényi feltételei fennállnak, a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség határozatával a büntetőeljárást 6 hónap időtartamra felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Amennyiben a közvetítői eljárás a gyanúsított és a másik férfi között eredményesen zárul, a járási ügyészség a büntetőeljárást meg fogja szüntetni

Ajánlott videó

Olvasói sztorik