Belföld

56 ezer maszkot küldött Magyarországnak a Budapesten kampuszt nyitó kínai elitegyetem

Maszkokat és védőruhákat küldött Magyarországnak a Fudan Egyetem – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium az MTI-t. A kínai felsőoktatási intézmény által felajánlott 56 ezer maszk és 300 védőruha más adományokkal együtt egy Sanghajból indult repülőgépen jutott el hazánkba hétfőn.

Közleményükben hangsúlyozzák: a budapesti kampusz létesítését tervező egyetem már most második otthonaként tekint Magyarországra, vezetői ezért tartják fontosnak, hogy a nehéz helyzetben segítsenek.

Jön a kínai elitegyetem Magyarországra
Magyar és kínai diplomát is ad majd az intézmény.

A tekintélyes nemzetközi rangsor, a QS World University Ranking szerint a Fudan a világ 40. legjobb egyeteme. A sanghaji központú intézmény több mint 4500 oktatója több mint 30 ezer hallgatót tanít.

Orbán Viktor miniszterelnök tavaly október végén fogadta a kínai egyetem delegációját. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter 2019 decemberében írt alá egyetértési nyilatkozatot Hszü Ning-senggel, a Fudan Egyetem elnökével. A dokumentumban a felek megerősítik közös érdekeltségüket az intézmény budapesti kampuszának létrehozásában.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik