Belföld

Elütötte egy autó, majd halálra gázolta a busz

Segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a helyi férfival szemben, aki miután elgázolt egy szabálytalanul közlekedő gyalogost, megállás nélkül továbbhajtott, az út közepén hagyva őt. Az elgázolt, de még élő férfit nem sokkal később halálra gázolta egy busz.

A gyalogos másfél évvel ezelőtt az egyik éjszaka Kecskeméten, a Mária körúton a közeli kijelölt gyalogátkelőhely ellenére szabálytalanul, nem a zebrán kelt át az úttesten és féktávolságon belül egy BMW X5-ös elé lépett. A kocsit vezető férfi  a bal tükrével elsodorta a neki balról érkező gyalogost, aki az ütközés miatt a szemközti sávba zuhant.

A sofőr annak ellenére, hogy a balesetet észlelte, a helyszínről megállás nélkül elhajtott, és nem nyújtott segítséget az úttesten fekve közvetlen életveszélyben lévő, sérült férfinak. Ám mindössze hét óra előnyt szerzett magának, másnap hajnalban ugyanis már a rendőrök kel­tették. Az összetört autója is meglett, a járművön talált sérülések alapján pedig az is egyértelmű volt, hogy elképzelhetetlen, hogy a sofőr ne tudta volna, mi is történt.

Amennyiben a BMW vezetője a gyalogos elütését követően a helyszínen megállt volna és a további baleset elhárítása érdekében segítséget nyújtott volna, úgy a későbbi halálos kimenetelű baleset elkerülhető lett volna.

Megkerestük Bács-Kiskun Megyei Főügyészséget, hogy megtudjuk milyen büntetést indítványoztak a vétkes sofőrrel szemben. Négyessyné Bodó Marianna helyettes szóvivő azt közölte, hogy egy év börtönt és két év járművezetéstől eltiltást kért a Kecskeméti Járási Ügyészség a férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését.

Fotók: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik