Belföld

Nem vette vissza a főnök, bosszúból feljelentette

Hamis vád miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy 60 éves férfival szemben, aki annak ellenére vádolta hamisan a volt főnökét, hogy egyszer már elítélték ugyanilyen bűncselekmény miatt.

A férfi tavaly novemberben munkára jelentkezett a volt főnökénél Siófokon, ő azonban nem volt hajlandó visszavenni az italozó életmódja miatt. A férfi a döntésén annak ellenére sem változtatott, hogy a férfi azzal fenyegette, hogy feljelenti.

A férfi miután eredménytelenül próbálta meg visszaszerezni a munkáját, berúgott, majd bosszúból bejelentést tett a 112-es segélyhívószámon arról, hogy volt főnöke olyan súlyosan bántalmazta, és hogy emiatt nem lát az egyik szemére. Az elsődleges, helyszíni rendőri intézkedés során azonban egyértelműen kiderült, hogy ez nincs így.

A férfit két évvel ezelőtt felfüggesztett börtönt kapott mert azzal vádolt egy lakóhelyén élő férfit, hogy súlyosan bántalmazta. Az ügyészség 45 nap elzárást kért a főnökét hamisan vádoló férfira arra az estre, ha az előkészületi ülésen is beismerő vallomást tesz, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Kiemelt kép: Kovács Tamás /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik