Belföld koronavírus

Karácsony: Tovább kell sűríteni a BKK-járatokat

Egyelőre nem hozta meg a kívánt eredményt a BKK-járatok sűrítése, további intézkedésekre lesz szükség – derül ki Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-bejegyzéséből.

Amint arról beszámoltunk, csütörtöktől gyakrabban közlekedik több fővárosi közösségi közlekedési járat annak érdekében, hogy a koronavírus-fertőzések megelőzésére az utasok kellő távolságban lehessenek egymástól a járműveken. Az intézkedés tizenhat vonalat érint, kiemelten a hajnali-reggeli órákban a dél-pesti térségben.

Karácsony és a kabinetfőnöke csütörtök reggel személyesen ellenőrizte az utasforgalom alakulását, és ugyan a telítettség némileg csillapodott, még mindig nem elégedett, ezért újabb járatsűrítésre utasította a BKK-vezetést.

míg egyes járatokon, elsősorban Budán továbbra is 10 százalék körüli a kihasználtság, máshol meghaladja a 60-70 százalékot a kora reggeli órákban. Ezért a járatsűrűséget rugalmasan kell kezelni, az utasszámokhoz, és nem korábbi sztenderdekhez kell igazítani.

Nem a főpolgármester volt az egyetlen, aki elégedetlen volt az intézkedés hatékonyságával. Volt, aki azt írta a BKK bejegyzése alatt, hogy „A meghirdetett járatsűrítés nem sikerült a 276E járaton. A változás mindössze annyi, hogy 6:00 és 6:20 közé sikerült egy buszt betenni (Hunyadvár utcai megállóra vonatkozó adatok). Előtte és utána ugyanúgy 20 percenként járnak a buszok. Ma is voltak bőven a buszon, de ami még rosszabb, a M2 metró az Örs vezér terétől ma is zsúfolt volt, köszönhetően az ide befutó, ritkított járatoknak.”

Más arra panaszkodott, hogy a 4-6-os villamoson nem hogy 1,5 méter, de fél méter távolságot sem lehetett tartani a többi utastól, de a kettes metró is tömve volt.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik