Belföld

Brutális bunyó volt a hevesi piacon, életveszélyes koponyasérülést szenvedett egy kereskedő

Beismerő vallomást tettek azok a kereskedők, akik ellen testi épség elleni, valamint köznyugalmat sértő bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség a hevesi piacon történt verekedés miatt. Konkoly-Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője lapunknak azt mondta, hogy összesen öt személy ellen emeltek vádat, és mindannyian beismerték a bűnösségüket.

Az öttagú erdélyi származású család lakberendezési tárgyakat árulni érkezett tavaly nyáron a piacra egy furgonnal. A három férfi és két nő épp kifelé pakolta a portékákat, amikor észrevették, hogy a közelükben egyikük lánya és annak férje szintén elfoglalt egy standot.

Mivel az öttagú társaság már régóta haragban állt a párral, ezért rövid időn belül össze is vesztek. Úgy tudjuk, hogy azért mérgesedett el közöttük a viszony, mert a családfő szerint eltiltotta a lányát tőle a veje.

De hogy a témánál maradjunk: a családfő előbb csak szidalmazta a vejét, majd rájuk is támadt a társaival. Közrefogták a két embert, akiket közösen ütöttek és rugdaltak, miközben egyikük a védekező fiatalasszonyt ököllel orrba vágta, aminek következtében a nőnek eltörött az orrcsontja.

A férj próbálta védeni a házastársát, de az apósa – azért, hogy megakadályozza ezt – kivette a kocsijából a motoros fűkaszája fémből készült nyelét, és leütötte vele a vejét. Földre került rokonát ezután tovább akarta ütni, de ekkor két ember odaugrott, hogy segítsen a fiatalokon. Megpróbálták lefogni a dühös apát, azonban ez nem sikerült nekik, mert a férfi  erőteljesen forgatta az alumínium nyelet, amivel többször is eltalálta a körülötte állókat.

A balhénak csak a rendőrség kiérkezése vetett teljesen végett. A fűkaszával leütött férfi életveszélyes koponyasérülést szenvedett, a többiek részben súlyos, részben könnyebb sérülésekkel kerültek ki a verekedésből. A Heves Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a bűnügyi felügyeletben lévő férfi ellen, míg társait súlyos testi sértéssel és csoportosan elkövetett garázdasággal vádolja.

Az ügyészség letöltendőt kért a családfőre, míg a társaival szemben felfüggesztett börtönt, illetve pénzbüntetést indítványozott.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik