Belföld

Megverte a kétéves kisfiát egy nyírábrányi férfi, mert sírt, hogy éhes

A Debreceni Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki nem bírta elviselni a gyermeksírást, ezért a fiát kétszer is megverte.

A férfi és élettársa Nyírábrányon él a két kiskorú gyermekével. Az egyik tavaly nyári reggel a kétéves kisfiú felébredt és sírni kezdett, mert éhes volt. Az apát idegesítette a gyereksírás, ezért két pofont adott neki, hogy hagyja abba a sírást. Rövid idő elteltével a gyermeket az asztalhoz ültette, amikor is a kisfiú ismételten sírni kezdett, amin a férfi újra feldühödött, majd közepes erővel, tenyérrel négy alkalommal is hátba vágta a kisfiút. Ezután a gyerek még jobban sírt, ezt észlelve az anya a gyermek védelmére kelt, és megakadályozta azt, hogy a férfi tovább bántsa a fiát.

A gyerek a bántalmazás következtében deréktájon és a hátán nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. Figyelemmel a sérült testtájékra, az elkövetés módjára, intenzitására, a férfi szándéka nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Debreceni Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a férfira arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik