Belföld koronavírus

Zöldségpucolóként dolgozott egy plázában a 220 millió maszk leszállítását ígérő hondurasi férfi

Egy budapesti plázában dolgozott zöldségpucolóként az a hondurasi férfi, aki nemlétező arcmaszkokra hivatkozva 30 millió forintnyi valutát csalt ki egy Egyesült Államokbeli gazdasági társaság vezetőjétől. A Zsaru magazin szerint a 220 millió maszk leszállítását ígérő 35 éves W. H. Norlannak semmiféle kapcsolata nem volt a egészségügyi gyártókkal és forgalmazókkal. Ám olyan jól játszotta el az ausztrál főnöke nevében tárgyaló termékmenedzsert, hogy a cég képviselőjének ez fel sem tűnt az első találkozás során.

“Nem adta olcsón a termékmintát: újabb 27 ezer dollárt kért üzletfelétől. Mint mondta, ennyiért nyitják ki látogatók számára a gyár kapuit. Vagy az üzemlátogatás díját, vagy az addig lerótt összköltségeket azonban már sokallhatta a károsult. Alaposabban utánanézett a mondott gyártónak, és meglepő felfedezésre jutott. Talált egy bejegyzett magyar céget, amelynek cégnyilvántartási adatai első ránézésre megegyeztek az előszerződésben leírtakkal, mutatkozott azonban néhány eltérés. Mindez pedig azt jelentette, hogy a venezuelai vevőjelölt egy nem létező gazdasági szereplővel kezdett üzletelni.”

– mondta a lapnak Sallai Róbert nyomozó.

A férfi ekkor szólt a rendőröknek, akik a másnapra megbeszélt találkozójukra már el is kísérték a csúnyán átvert képviselőt. W. H. Norlant a megjelölt étterem közelében fogták el az egyenruhások. A nyomozó szerint a férfi ügyesen próbált manőverezni a kihallgatása során: amiről feltételezte, hogy nem tagadhatja le, azt elismerte, ám teljesen másképp magyarázta a történteket. Azt állította, hogy nem szájmaszkot hanem veteránautó-flottát akart venni tőle a cégvezető. A hondurasi férfi letartóztatásban van.

Analfabetizmusra, autóbizniszre hivatkozik a 220 millió arcmaszk leszállítását ígérő hondurasi férfi
Letartóztatták a több mint 30 millió forintnyi valutát bezsebelő csalót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik