Belföld

Jótevőnek tartja magát az a fiatal, aki láncra verte és csicskaként dolgoztatta a hajléktalanokat

Tagadja a bűnösségét az huszonegy éves salgótarjáni férfi, aki személyi szabadságuk megsértésével kényszerített munkára hajléktalanokat. Bárány Dávid, a Balassagyarmati Törvényszék sajtótitkára megkeresésünkre azt közölte, hogy a gyanúsított következetesen tagadja a terhére rótt bűncselekményeket.

Azt állítja, hogy azért fogadta be a nehéz sorsú embereket mert segíteni akart rajtuk. És egy szó sem igaz abból, hogy pénzt adott volna egyikükért, ahogy az sem felel meg a valóságnak, hogy láncra verte volna a másikat. Az ügyészség álláspontja szerint azonban a gyanúsításban szereplő három személynél több embert is dolgoztathatott

– közöte Bárány Dávid.

A fiatalember először két, hatvan év feletti, jövedelemmel és lakhatási lehetőséggel nem rendelkező férfit vett rá arra, hogy szállásért és napi nyolcezer forintért dolgozzon neki. A fiú azonban csak az ígért pénzösszeg töredékét fizette ki nekik a munkájuk után. Egyiküket egy 8 m²-es, fűtetlen nyári konyhában, míg másikat az udvaron álló gépjárműben szállásolta el. Tavaly tavasszal és nyáron az egyik férfit többször is megkötözte, a nyakába láncot tett és kikötötte őt a kerítéshez.

Később a fiatal hetvenezer forintot fizetett egy Zoltán nevű férfinak azért, hogy egy hajléktalan szállón élő férfit vigyen neki.. A „megvásárolt” férfinak is dolgoznia kellett számára, és a nyári konyhában egy földre fektetett szekrényajtón levő matracon kellett aludnia.

Amikor a férfi el akart szökni, őt a buszról akarata ellenére leszállították és visszavitték a gyanúsított házába, aki azt mondta neki, hogy addig nem mehet el, míg a hetvenezer forintot le nem dolgozta.

A Balassagyarmati Törvényszék szökés, bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt három hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását. A bíróság végzésével szemben a gyanúsított és védője is fellebbezéssel élt.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik