Belföld

Másfél óra alatt 15 mobilt lopott a profi zsebes egy VII. kerületi szórakozóhelyen

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki másfél óra alatt 15 mobiltelefont nyúlt le tavaly áprilisban Budapesten, egy VII. kerületi szórakozóhelyen.

Az elkövető a mobilok mellett irattárcákat és pénztárcákat vett ki a magyar és a külföldi vendégek zsebéből, valamint táskáiból, majd távozott. Kis idő elteltével egy nő észrevette, hogy eltűnt a telefonja. A nő egy nyomkövető alkalmazáson keresztül követte a mobilt, eközben értesítette a rendőröket, akik a kapott információk alapján, a Rákóczi úton igazoltattak egy 29 éves román állampolgárt. A rendőrök 15 mobilt, és több mint 250 ezer forintot és valutát találtak a férfi zsebeiben.

A VII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei a román férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol később további hét kifosztott vendég is megjelent. A rendőrök a kifosztott bulizóknak visszaadták az értékeiket, és lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezett.

A nyomozás során a rendőrök további sértetteket kutattak fel, amely alapján megállapították, hogy a román férfi április 14-én az erzsébetvárosi szórakozóhelyen összesen 14 vendégtől lopott, több mint félmillió forint értékben. A férfi folytatólagos kihallgatása miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Zseblopási Alosztály nyomozói január 22-én elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A Készenléti Rendőrség járőrei szombat délelőtt a Garay téren igazoltatták a román férfit, és megállapították, hogy ellene elfogatóparancs van érvényben, ezért elfogták. A BRFK Vagyonvédelmi Osztály nyomozói őrizetbe vették a profi zsebest, és a kihallgatása után kezdeményezték a letartóztatását, amelyet az illetékes bíróság hétfőn elrendelt.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik