Belföld

Autós üldözés után tepertek földre egy unokázós csalót Dunaharasztiban – videóval

Nem sokáig örülhetett a zsákmányának az a 31 éves unokázós csaló, aki több, mint másfél millió forintot csalt ki pár nappal ezelőtt egy idős férfitől Isaszegen. A Pest megyei nyomozók ugyanis üldözőbe vették az autóval menekülő férfit, és nyakon is csípték Dunaharasztiban.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 73 éves férfit nem sokkal az autós üldözés előtt hívta fel egy ismeretlen személy telefonon: 1,6 millió forintot csalt ki tőle azzal a mesével, hogy fia balesetet okozott és sürgősen pénzre van szüksége.

Az összegért az isaszegi K. Dávidot küldte, aki át is vette az időstől a bélelt borítékot, majd igyekezett volna odébb állni, ám a rendőrök egy lámpás kereszteződésnél elvágták menekülési útvonalát. Miután elfogták, a pénzt hiánytalanul ugyanott találták, ahová nem sokkal azelőtt elrejtette, a nadrágzsebében. A lefoglalt bankjegyeket visszaadták a nyugdíjasnak.

Az azóta letartóztatott 31 éves férfi ellen csalás meglapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya azt is vizsgálja, hogy ki vagy kik a tettestársai a bűncselekmény elkövetésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik