Belföld

Tíz év börtönt kaphat a jószívű hajléktalant kirabló nagykőrösi férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 23 éves nagykőrösi férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy kirabolt egy hajléktalant Kecskeméten.

A férfi szerda dél körül odament a 76 éves hajléktalanhoz és pénzt kért tőle. Az otthontalan adni akart neki 500 forintot, ezért nagy összegű készpénzt vett elő a nadrágzsebéből. A férfi amikor meglátta a kezében lévő 60 ezer forintot, akkor leteperte a földre, és ököllel próbálta megütni az idős férfit, de ő elhárította az ütéseket. A nagykőrösi férfi végül kicsavarta a pénzt a bácsi kezéből és elfutott a helyszínről. Az idős férfi horzsolásos sérüléseket szenvedett.

A nagykőrösi férfi akár tíz év börtönt is kaphat. Mivel megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított megszökne, megnehezítené a bizonyítást, valamint újabb szabadságvesztéssel járó bűncselekményt követne el, ezért az ügyben eljáró nyomozási bíró elrendelte a letartóztatását. A gyanúsított fellebbezett a végzés ellen, ezért az nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik