Belföld

Megtört a húsvéti ceglédi tragédiát okozó sofőr

Bűnösnek vallotta magát az a 23 éves férfi, aki két gyalogost is elütött tavaly húsvétkor, Cegléd belvárosában. A 24.hu értesülései szerint a fiatalember a kihallgatása során elismerte, hogy gyorsan ment, ám a tragédia részleteivel, és a felturbózott BMW-vel kapcsolatban több dolgot is vitat.

A férfi egy 400 lóerősre átalakított autóval hajtott a ceglédi Kossuth Ferenc utcában 50 helyett 145 km/órás sebességgel. A gyorshajtás miatt nem tudta megállítani a járművet és elgázolta a két járókelőt, akik csak át akartak menni az úton.

A szörnyű balesetben egy 18 éves lány, Emese a helyszínen szörnyethalt, barátjának pedig sok helyen eltörtek a csontjai. A balesetet okozó sofőr korábban azt mondta, hogy nem érzi magát felelősnek, és nagyon sajnálja az esetet. Azt állította, hogy mindössze körülbelül ötvenes tempóval közlekedett.

Mostanra azonban megtört, és elismerte, hogy gyorsan ment. Az ügyben számtalan szakértői vélemény készült, műszaki szakértőket kértek fel annak megállapítására, hogy felturbózott állapotban volt-e a kocsi, amikor történt a baleset.

A 23 éves sofőrt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az ügyészség. A tragédiával kapcsolatos korábbi cikkeinket ide kattintva olvashatja el.

Az elgázolt lány anyja előtt száguldoztak újra, a tanárnő felmondott a munkahelyén
A Cegléden elgázolt lány édesanyja nem tudta elfogadni, ahogy az önkormányzati képviselőként is dolgozó iskolaigazgató a temetést kezelte.

Fotó: Zsótér Indi Dániel / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik