Belföld koronavírus

Lehalt a Magyar Közlöny oldala Orbán bejelentése után

Elérhetetlenné vált a Magyar Közlöny oldala azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy kijárási korlátozás lép életben egész Magyarország területén. A kormányfő azt is közölte, hogy már alá is írta az erről szóló rendeletet, ami néhány perccel ezután fel is került a Magyar Közlöny oldalára. Ezután órákra elérhetetlen volt az oldal, ami azóta ismét elérhető.

Vélhetően óriási mennyiségű látogató volt kíváncsi a részletekre. A kijárási korlátozás szabályait alábbi cikkünkben találják.

Csak az egy háztartásban élők sétálhatnak együtt, másoktól másfél méter távolságot kell tartani - itt vannak a kijárási korlátozás részletszabályai
Boltba, gyógyszertárba menni szabad, de 9-12 között csak a 65 év felettiek, előtte és utána csak az annál fiatalabbak lehetnek az üzletekben. Piacra, fodrászhoz, manikűröshöz lehet menni. Félmilliós pénzbírságot is kaphat, aki megszegi a korlátozásokat.

A kormányfő a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy március 28. és április 11. között kijárási korlátozást rendelnek el Magyarország egész területén. Annak megsértése szabálysértésnek minősül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik