Belföld

Házvásárlás helyett eltörte a munkatársa bordáját egy dunaújvárosi férfi

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal a dunaújvárosival szemben, aki tavaly nyáron egy meghiúsult házvásárlás miatt úgy megverte a barátját, hogy életveszélyes bordatöréssekkel kellett kórházba szállítani.

Az újvárosi férfi és apostagi kollégája barátok voltak. Olyannyira, hogy az apostagi férfi még azt is megengedte a lakóhelyéről elköltöző férfinak, hogy nála aludjon, s hozzá vigye a cuccait. Mindketten rendszeresen italoztak, de a bűncselekmény napjáig komolyabb nézeteltérés nem volt közöttük.

Közösen akartak házat venni, ezért az ominózus nap találkoztak a kiszemelt ingatlan tulajdonosával. Mindketten részegen érkeztek az eladóhoz, ezért nem tudtak megállapodni vele,  s elindultak az apostagi férfi házához. Út közben azonban összevitatkoztak a felesleges találkozó miatt, majd amikor a sértett udvarába értek, a férfi ököllel esett a cimborájának, majd rátérdelt a mellkasára, s úgy ütötte a fejét.

Ezt követően bementek a házba, majd borozni kezdek. Az iszogatás azonban nem tartott sokáig, mert újra összevesztek. A megvert férfi el akarta küldeni a haverját a házból a bántalmazás miatt, majd a nyakát fojtófogásba fogva megpróbálta kihúzni az ingatlanból, miközben ököllel ütötte az oldalát.

A kollégája azonban kiszabadult a fogásából és ismét ütni-verni kezdte. Mikor a tulaj már nem tudott ellenállni, az ágyra lökte, hátára térdelt és a hajánál fogva felhúzta a fejét, a másik kezével pedig tovább ütötte. Amikor a dunaújvárosi férfi  befejezte a bántalmazást, az összevert férfi segítséget kért a rendőrségtől telefonon. Ekkor a munkatársa felvett egy fejszét és azzal fenyegette, hogy „szét fogja csapni”. A kiérkező járőrök a támadót előállították, a megvert ivócimboráját pedig kórházba vitték a mentők.A megvert férfi a fején és a testén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, valamint közvetlenül életveszélyes sérülésként légmell kialakulásával járó bordatörést szenvedett. Kollégája könnyebb sérülésekkel megúszta a balhét. A főügyészség letöltendő börtönt kért a támadóra életveszélyt okozó testi sértés miatt.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik