Belföld

Fejbe rúgtak és megharaptak egy biztonsági őrt Tatabányán

Megvertek egy biztonsági őrt a tatabányai munkásszállón. Az ukrán férfi szerdán hajnalban jelent meg a szálló portáján és előzetes szóváltást követően rátámadt a biztonsági őrre, s belerúgott a portásfülke ajtajába, majd a wc ajtóba.

Az őr megpróbálta kitessékelni a szállóról és értesíteni a rendőröket, de az ukrán férfi visszament és szó nélkül rárontott a mellékhelyiségben, a dulakodás során a földre kerültek. A támadó megnyugodott, ezért az őr elengedte és kiment a mellékhelyiségből, az ukrán pedig elindult utána és leült az őrpulttal szemben egy kanapéra.

A biztonsági őr ismét megpróbálta kihívni a rendőröket, amikor a férfi ezt észrevette, felkapott egy dohányzóasztalt és azzal akarta fejbe vágni a portást. Az őrnek azonban sikerült elhajolni az ütés elől és a lendülettől földre került támadójára esett. Az őrnek sikerült megnyugtatnia a férfit, aki felment az emeletre, ő pedig közben értesítette a rendőrséget.

Az ukrán férfi a dulakodás során többször megütötte, fejberúgta és megharapta az őrt, aminek következtében a férfi koponya zúzódást, arczúzódást és a karján felületes hámsérülést szenvedett. A rongálással a férfi közel 70 ezer forintos kárt okozott.

A Tatabányai Járásbíróság a veszélyhelyzetre való tekintettel távmeghallgatás útján- testi sértés, rongálás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt 1 év 6 hónap – 3 évre felfüggesztett- börtönbüntetésre ítélte és 3 évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik