Belföld

Megvágta az arcát és megrongálta a kocsiját egy nógrádi férfi, hogy ne bukjon le a felesége előtt

Felfüggesztett börtönre ítélte a Pásztói Járásbíróság azt a nógrádi férfit, aki rablásnak álcázta a tartozása visszafizetését, mert nem tudott elszámolni a hiányzó pénzzel a feleségének.

A nógrádi férfi megvágta magát, megrongálta gépjárművét, és még a rendőrségnél is bejelentést tett, hogy le ne bukjon a neje előtt. A férfi a rendőrségi bejelentésekor azt állította, hogy három ismeretlen férfi kirángatta a kocsijából és helybenhagyta, amikor megállt, hogy segítsen nekik beindítani az út szélén veszteglő kocsijukat.

Azt állította, hogy a farzsebéből elvették a pénztárcáját a benne lévő 250 ezer forinttal és a személyes irataival együtt. Elmondása szerint, amikor megpróbálta visszaszerezni a dolgait, akkor egyikük megvágta egy bicskaszerű késsel, valamint a gépkocsiját is ugyanezzel az eszközzel megrongálta.

A valótlan bejelentése hatására a Pásztói Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás miatt indult büntetőeljárás indult, mely során az eljáró hatóság átfogó adatszerzést és tanúkihallgatásokat foganatosított.

Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a férfi kitalálta az egész történetet. És az egészet azért tette, mivel aznap egy általa megnevezni nem kívánt személy részére visszafizette a korábbi 250 ezer forintos tartozását és emiatt ezzel az összeggel nem tudott elszámolni a felesége felé. Ennek érdekében találta ki a bejelentésében szereplő sérelmére elkövetett cselekményt, mely során az arcán lévő vágott sérülést egy PVC vágóval okozta magának, valamint saját maga rongálta meg az autójának ülését is.

A Pásztó Járásbíróság 1 év – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – fogházra ítélte a férfit hatóság félrevezetése miatt. A bíróság döntése nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik