Belföld

Marad a tél: metsző hideg, viharos szél, hó jöhet

Egyetlen megyére, Baranyára adtak ki veszélyjelzést. Csütörtökön térhet vissza a tavasz.

Kedden észak felől nagyobb területen csökken a felhőzet, az ország északi felén már napos, délen viszont felhős idő valószínű, további gyenge havazás, havas eső is előfordulhat. Az északkeleti, északi szelet sokfelé erős, viharos lökések kísérhetik. A  hőmérséklet napközben 0 és +8, késő este -3 és +2 fok között alakul, írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranya megyére a havazás és a hófúvás miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést. 

 

Azt írták, újra feltámad a szél, északkeleten, az Észak-Alföldön és az Alpokalján előfordulhatnak viharos lökések. Napközben a déli megyékben, főleg a Dél-Dunántúlon kell számítani újabb (tapadó) hóra, illetve havas esőre. A friss hó mennyisége síkvidéken lepelnyi (3-4 centi) lehet. Estétől a csapadék ismét észak felé terjeszkedhet, elsősorban a Dunántúlon újabb gyenge havazás várható.

Szerdán többnyire erősen felhős, borult marad az ég, de az északkeleti, keleti megyékben szakadozottabbá válhat a zárt felhőzet. A délnyugati, déli országrészben többfelé valószínű csapadék; kezdetben havazás, majd főleg a Dunától keletre – mielőtt megszűnik a csapadék – havas eső, eső is. A keleti, északkeleti szelet élénk, erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között várható.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult marad az ég, de az északi, északkeleti, keleti megyékben szakadozottabbá válhat a zárt felhőzet. A Dunántúlon még több helyen lehet gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék, amely azonban ott is fokozatosan megszűnik. A keleti, északkeleti szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 16 fok között várható, nyugaton, délnyugaton a legalacsonyabb, Szabolcsban a legmagasabb értékekkel.

Kiemelt kép: A koronavírus-járvány miatt szájmaszkot viselő férfi hóesésben Debrecenben. MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik