Belföld koronavírus

Videón, hogy zajlik pontosan egy koronavírusteszt

Az Országos Mentőszolgálat vasárnap tett közzé egy videót, amelyen látható, hogyan is zajlik pontosan egy koronavírusteszt. Mint írták: az esetdefiníciónak megfelelő gyanús esetnél a betegtől mintavétel és laboratóriumi vizsgálat elvégzése szükséges.

Amennyiben a beteg kórházba szállítása nem indokolt, ez a beteg feltalálási helyén is elvégezhető. A helyszínen maradt betegek mintavételét kijelölt egységek végzik. A helyszínen mintavételre kizárólag a felső légutakból van lehetőség, garat és orrnyálkahártya váladék leoltása szükséges folyékony transzportközegbe.

A mintavétel fokozottan fertőzésveszélyes eljárás, ezért kizárólag megfelelő védőfelszerelésben és a védőfelszerelések használatával kapcsolatos szabályok maradéktalan betartásával végezhető.

Az Országos Mentőszolgálat leszögezte, hogy a videó csak a hatályos, ide vonatkozó szabványos eljárásrend megismerésével együtt értelmezhető, melyben egyéb, fontos infekciókontrollal kapcsolatos szabályok is leírásra kerültek, így például a környezet, toll fertőtlenítése.

(via Infostart)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik