Belföld

Megmérgezte a kétéves kislányát egy kecskeméti nő, hogy benntartsák a kórházban

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt indítványozta a letartóztatását annak a kecskeméti nőnek, aki a megyei kórházban nyugtatót adott kétéves gyermekének azért, hogy a kicsit benntartsák a kórházban.

A kecskeméti nő pénteken betegfelvételre jelentkezett kisgyermekével. Eközben, 18 óra körüli időben benzodiezepin hatóanyagú gyógyszert adott be a kislánynak annak érdekében, hogy a gyermeket az egészségi állapotában bekövetkezett romlás miatt benntartsák a kórházban. A kisgyermek a neki beadott gyógyszer hatására eszméletét vesztette és életveszélyes mérgezést szenvedett.

A nőt még aznap este őrizetbe vették, életveszélyt okozó testi sértés miatt kihallgatták és kezdeményezték a letartóztatását. Az asszony beismerte a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során.

Mivel megalapozottan feltehető, hogy a nő tanúk megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárást, ezért a megyei  ügyészség azonnal indítványozta a letartóztatását. De az ügyészség szerint attól is tartani lehet, hogy a nő újabb bűncselekményt követne el valamelyik gyermekével szemben, ha szabadlábon hagynák.

Frissítünk!

A Kecskeméti Járásbíróság a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében elrendelte a nő 30 napos letartóztatását. A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.

Kiemelt kép: MTI/Ujvári Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik