Belföld koronavírus

Önkéntes pszichológusokhoz fordulhatnak segítségért az egészségügyi dolgozók

Ennek a csatának az egészségügyi dolgozók a harcosai. Nekik gyülekeztünk össze

– írják a Facebookon szerveződött Mental for Doctors tagjai, akik az egészségügyben dolgozók számára nyújtanak segítséget. A Facebookon lehet választani a közel ötven önkéntes pszichológusok közül, és időpontot is ott lehet kérni tőlük.

Egészségügyi dolgozók számára mentális segítséget nyújtó önkéntes szakember csapat vagyunk. Hogyan léphettek kapcsolatba…

Közzétette: Mental for Doctors – 2020. március 18., szerda

Arról már korábban írtunk, hogy egy újonnan indult honlapon egyre több segítő szakember (pszichológus, pszichiáter, mentálhigiénés szakember) ajánlja fel, hogy a koronavírus krízise kapcsán segítséget nyújt online vagy telefonon keresztül. Ezt önként és ingyenesen teszik.

Több cikkünkben is foglalkoztunk a koronavírus-járvány pszichológiai hatásaival, mivel a koronavírus nem csupán a testi egészségünket veszélyeztetheti, a helyzet rányomja a bélyegét a kedélyállapotunkra is. Erről bővebben itt lehet olvasni:

Mit tehetünk, hogy ne csavarodjunk be a koronavírustól?
A koronavírus nem csupán a testi egészségünket veszélyeztetheti, a helyzet rányomja a bélyegét a kedélyállapotunkra is.

Ebben a cikkünkben pedig arra a kérdésre keressük a választ, hogy mit tehetünk, ha szorongunk vagy pánikolunk:

Koronavírus: Mit tegyünk, ha szorongunk vagy pánikolunk?
Még a legracionálisabb embert is elbizonytalanítja a mára kialakult helyzet. Mit tehet, aki tehetetlennek érzi magát, szorong, nem szeretné fokozni a pánikot, de meg akarja védeni a családját?

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik