Közélet koronavírus

Koronavírus karantén: ingyenes lelkisegélyt ajánlanak pszichológusok

Segítő szakemberek (pszichológusok, pszichiáterek, mentálhigiénés szakemberek) a koronavírus krízise kapcsán segítséget nyújtanak online vagy telefonon keresztül. Ezt önként és ingyenesen teszik – írják egy újonnan indult honlapon, ahol egyre több szakember adja meg az elérhetőségeit.

A koronavírus nem csupán a testi egészségünket veszélyeztetheti, a kialakult helyzet határozottan rányomta a bélyegét az emberek kedélyállapotára is. Többségünknek alighanem vannak aggodalmai a koronavírus miatt, ezek az arra hajlamosaknál szorongássá is fokozódhatnak, de önmagában már azt sem feltétlenül könnyű feldolgozni, hogy mindennapi életünk kizökkent a megszokott kerékvágásból a korlátozó intézkedések miatt.

Mit tehetünk, hogy ne csavarodjunk be a koronavírustól?
A koronavírus nem csupán a testi egészségünket veszélyeztetheti, a helyzet rányomja a bélyegét a kedélyállapotunkra is.

Ezeket a negatív érzelmeket tovább fokozhatja, hogy sokan igyekeznek – helyesen – önkéntes karantént tartani, vagy minimálisra csökkenteni a találkozásokat másokkal. A társas kapcsolataitól megfosztott emberek viszont még sérülékenyebbé válnak mentálisan is.

„Ha úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, akkor az alábbi elérhetőségeken vegye fel egy segítővel a kapcsolatot. Mindez nem jelent egészségügyi ellátást, pszichoterápiát vagy pszichiátriai gondozást, hanem tanácsadást, segítő és támogató beszélgetést” – írják a honlapon, ahol az is kiderül, hogy 3-5 alkalmat biztosítanak ingyen egy embernek a szakemberek.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik