Belföld

Csőtörés volt Zuglóban, a Füredi lakótelepen, lajtos kocsiból juthatnak vízhez az érintett lakók

Csőtörés volt csütörtökön kora este Zuglóban, a Füredi lakótelepen. A hiba elhárításáig lajtos kocsiból kapják a vizet az érintett lakók. Megkerestük a Fővárosi Vízműveket, hogy mikorra állhat helyre a rend, és van-e bármilyen korlátozás abban, hogy egy ember, illetve család mennyi vizet vehet magához, az alábbi választ kaptuk:

A Tihanyi úton kellett lezárnunk egy sérült vezetéket, mivel a csőtörés következtében nagy mennyiségű víz ömlött az útra. A hibaelhárítási munka megkezdését akadályozta, hogy több autót is el kellett szállítani a területről annak érdekében, hogy a munkát meg tudják kezdeni munkatársaink. A vezetékszakasz kizárása egy társasházban okozott vízhiányt, ezért lajtos kocsit irányítottunk a helyszínre. Az abból történő vízvételezésre természetesen semmilyen mennyiségi korlátozás nincs.

– közölték, hozzátéve, a szolgáltatás várhatóan már pénteken a kora délutáni órákban helyre áll a lakóépületben. Azt írják, mindent megtesznek azért, hogy munkatársaik a veszélyhelyzetben is zökkenőmentesen végezzék a feladatukat.

 

Kiemelt képünk illusztráció: Sóki Tamás/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik