Belföld koronavírus

A szegedi tömegközlekedést blokkoló Szabó Bálint szerint bántalmazták a rendőrök

A rendőrség kiengedte az őrizetből Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt, aki szerdán személyautójával próbálta lebénítani a város tömegközlekedését.

Szabó Szeged belvárosában az egyik legforgalmasabb kereszteződés közepén, a villamossíneken parkolta le a Skodáját, majd otthagyta az autót. A Mindenki Szegedért Mozgalom képviselőjét a helyszínre érkező rendőrök megbilincselték, majd mentőautóval kórházba szállították.

A képviselő a 24.hu-nak azt mondta, a kórházból szerda este engedték ki. Állítása szerint a rendőrök bántalmazták az előállítása során, ezért bíróságon fog folytatódni az ügy.

Szabó, aki a Szeviép-ügy kapcsán évek óta támadja Botka László szegedi polgármestert, de időközben a Fidesszel is ellentétbe került, azt tűzte ki célul, hogy a koronavírus-járvány miatt leállíttatja a helyi közösségi közlekedést.

Sajtóinformációk szerint a tömegközlekedés akadályozása miatt eljárás indult ellene.

Helyesbítés

Cikkünk első verziójában azt írtuk, hogy Szabó Bálintot azért szállították kórházba, hogy elmeorvosi vizsgálatot végezzenek rajta, ám az önkormányzati képviselő tudatta, hogy a hatóságok nem rendelték el elmeorvosi vizsgálatát

Fotó: Szeged.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik