Belföld

Zsaroltak, majdnem megöltek egy rabot a zárkatársai

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik fogvatartott társukat megalázták, zsarolták, végül megpróbálták megölni egy büntetés-végrehajtási intézetben.

A két elkövető rokona egymásnak és 2016 decembere, valamint 2017 áprilisa között egy zárkában voltak a sértettel. Az együtt töltött időben előfordult, hogy a két férfi elvette a társa holmiját, illetve megverte őt.

Az ominózus napon az elkövetők összekötötték a társuk kezeit, majd megalázó módon zaklatták és fenyegették. Ezzel arra akarták rávenni, hogy pénzt adjon nekik.

Másnap az elkövetők a zárkában egy cipőfűzőből készített hurkot tettek a zárkatársuk nyakára, majd addig fojtogatták, amíg el nem veszítette az eszméletét. Ezután az elájult férfit bántalmazták és vízzel locsolták le, hogy magához térjen, majd folytatták a fojtogatását addig, amíg az egyik elkövető megijedt és felhagytak a cselekménnyel.

Az ügyben aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás kísérlete és sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése miatt nyújtott be vádiratot a Pest Megyei Főügyészség mindkét elkövető ellen.

Fotó: Illusztráció/MTI/Balázs Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik