Belföld

Féltékenysége miatt robbantással fenyegetőzött egy mátészalkai nő

Nyíregyházi Járásbíróság közveszéllyel fenyegetés és hamis vád miatt 2 év 6 hónap fegyházra ítélte azt az asszonyt, aki azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a mátészalkai hajléktalanszállót. M. Sz.-t emellett 3 évre eltiltották a közügyektől is.

A nő életvitelszerűen élt a szállón az élettársával. Az asszony február 19-én délután felhívta a 112-es segélyhívó számot, és a sértett élettársának kiadva magát azt állította, hogy a férfi felrobbantja a hajléktalanszállót. A bejelentésre a Mátészalkai Rendőrkapitányság rendőrei a hajléktalanszállót átvizsgálták, ott bombát, robbanószerkezetet nem találtak.

Azzal, hogy az asszony másnak kiadva magát a férfit (sértett) bűncselekmény elkövetésével hamisan vádolta, a közveszéllyel fenyegetés bűncselekmény mellett elkövette a hamis vád bűntettét is.

A bíróság a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként értékelte, hogy a nő büntetett előéletű, többszörös visszaeső és fenti cselekményével több bűncselekményt is megvalósított. Enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy beismerő vallomást tett és megbánta a tettét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik