Belföld koronavírus

A Szent János Kórház is járványkórház lesz, két pavilont már átalakítanak

A Szent János Kórházat jelölték ki a következő járványkórháznak. Egyelőre két pavilont alakítanak át a koronavírusos esetek fogadására — értesült a Válasz Online.

A lap úgy tudja, hogy nem pusztán a jelenlegi tudásunk szerint legrégebben fertőződött magyarországi igazolt koronavírusos beteg miatt zajlanak takarítási munkálatok a fővárosi Szent János Kórházban. Az intézményt arról értesítették a kormányzati szervek, hogy a kórházat járványkórházi célra jelölték ki. Mint írják: egyelőre két pavilon kiürítése, átalakítása zajlik:

  • Az egyik a III. belosztály: ott feküdt a koronavírus-fertőzött. Az osztály főorvosa, több orvosa és nővérei járványügyi karanténban vannak. Ez egy kardiológiai ellátóhely, a János Kórház átlagához mérten jól felszerelt, viszont nincs ott elég lélegeztetőgép, ezzel meg kell erősíteni.
  • A másik épület a mozgásszervi rehabilitációs osztályé, ahol szintén vírusfertőzötteket fogadnak majd. Az 1083 kórházi ágyas Szent János Kórház pavilonos szerkezete miatt alkalmas járványkórházi funkcióra, viszont a Szent László Kórházhoz hasonlóan rossz állagú épületei is vannak, emellett sosem volt kiemelt fertőző profilja.

Kedd reggel a Népszava információi alapján írtuk meg, hogy az országos tiszti-főorvos a budapesti Dél-pesti Centrum kórház Szent László telephelye mellett a miskolci megyei kórház Semmelweis tagkórházában, Szekszárdon, Ajkán és Kiskunhalason jelölt ki négy járványkórházat. Hétfőn derült ki, hogy a Csányi Sándor érdekeltségében lévő Budai Egészségközpont is járványkórházként működik tovább.

Kiemelt kép: MTI/MTVA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik