Belföld koronavírus

Megzuhant az OTP is, menekülnek a befektetők a részvényektől a koronavírus miatt

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1884,61 pontos, 5,51 százalékos csökkenéssel,zárt hétfőn – írja az MTI. A részvénypiac forgalma magas, 27,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest, a legnagyobb mértékben az OTP és a Mol.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy a magyar piac a nemzetközi trendekkel teljes összhangban esett.

Nagy a félelem a globális gazdaság leállása nyomán várható veszteségek miatt, ezért a befektetők alapvetően menekülnek a részvényekből

-mondta. Hozzátette: negatív napot zárt a BÉT, de ez nem meglepetés annak fényében, hogy mi történik a világban. Pozitívumként említette a napi mélypontok feletti zárást. Például, az OTP volt 9500 forinton is – jegyezte meg.

  •  A Mol árfolyama 130 forinttal, 7,03 százalékkal 1720 forintra csökkent.
  • Az OTP-részvények ára 800 forinttal, 7,27 százalékkal 10 200 forintra esett.
  • A Magyar Telekom 16 forinttal, 4,47 százalékkal 374 forintra erősödött, forgalma 526,5 millió forint volt.

Kiemelt kép: Brókerek kereskednek a Vissza a parkettre! elnevezésű nyílt kereskedési napon, amelyet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) újraalapításának 22. évfordulóján rendeznek a tőzsde egykori belvárosi épületében. MTI Fotó: Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik