Belföld koronavírus

Fidesz-javaslat: Tiltsák ki Szentendréről az összes turistát

Az önkéntes karanténban lévő városvezetők továbbra sem tudják elérni, hogy végezzenek gyorstesztet rajtuk a fertőzött marokkói vendég miatt.

Továbbra is önkéntes karanténban van Szentendre városvezetése, miután sem vasárnap, sem hétfőn nem kaptak egyértelmű választ arra, hogy elvégzik-e rajtuk a koronavírus kimutatására alkalmas gyorstesztet.

Fülöp Zsolt polgármester közölte, minden hivatalos kapcsolatukat mozgósították azért, hogy minél hamarabb meglegyenek a gyorstesztek, legalább azok körében, akik közvetlenül érintkeztek a marokkói küldöttséggel a Belügyminisztérium által szervezett találkozón. Egyelőre nem jártak eredménnyel, jóllehet Pintér Sándor belügyminisztert vasárnap letesztelték. Abdelkader Amara, Marokkó közlekedési és vízügyi minisztere még március 11-én látogatott a városba, három nappal később viszont kiderült róla, hogy fertőzött.

Az önkéntes karanténban lévő ellenzéki városvezetőnek közben a Fidesz frakcióvezetője levélben jelezte, hogy a kialakult helyzetben igyekeznek minden tőlük telhetőt megtenni, mert most igazán fontosnak gondolják az összefogást. Laárné Szaniszló Éva azt is javasolta a kormánypárt helyi frakciója nevében, hogy teljesen szüntessék be Szentendrén a turizmust, mert

a hétvégén még mindig rengeteg kiránduló lepte el a várost.

Fülöp polgármester a kezdeményezésre reagálva hétfőn meg is kereste a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. megbízott vezetőjét, hogy van-e már példa az országban arra, hogy bármely önkormányzat megpróbálkozott a turizmus teljes körű leállításával vagy akár korlátozásával, és ha igen, akkor hogyan kivitelezték és hirdették ki.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik