Belföld koronavírus

Orbán Viktor és Lévai Anikó egészséges 

Moldovában még köhécselt a kormányfő, de átment a reptéri szűrőn.

A moldovai hivatalos útjáról hazatérő kormányfő testhőmérsékletét is ellenőrizte a Liszt Ferenc-repülőtér egészségügyi személyzete csütörtökön – írta meg az állami hírügynökség az Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött videó alapján. A kormányfő üzent is.

Vigyázzunk egymásra // Look out for one another!

A felvételen az látszik, hogy a maszkot viselő dolgozók a kormányfő unszolására először feleségének, Lévai Anikónak, majd Orbán Viktornak a homlokához tartanak egy érintés nélkül működő hőmérőt, az eredményeket pedig nyugtázzák. (Az nem látszik pontosan, milyen eredményt mutat a műszer.)

Mindenkivel csinálják ezt, aki repülővel jön, ez a szabály?

A miniszterelnök kérdésére megerősítették, hogy éppen az általa elrendelt veszélyhelyzet alapján valamennyi repülővel érkező utasnak ugyanígy mérik a testhőmérsékletét. A dolgozók az újabb kérdésre megjegyezték, az utóbbi időben visszaesett a reptér forgalma. Ezt egyébként a kormányfő is tudta, hiszen néhány napja a turizmus nehéz helyzetéről is beszélt egy gazdasági fórumon.

Orbán Viktor csütörtökön Chisinauban bejelentette, az egész Európai Uniónak érdeke, hogy stratégiai partnerségeket alakítson ki a keleti határain fekvő országokkal, így Moldovával is, és hogy tartsa nyitva az uniós tagság. kezet. Tárgyalásáról Ion Chicu moldovai kormányfővel egy helyi lap, a Point.md azt írta, hogy Orbán Viktor beszéde közben többször köszörülte a torkát, köhécselt.

Kiemelt kép: Orbán Viktor / Facebook 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik