Belföld

Megint vádat emeltek a zuglói kokainos gázoló ellen drogos vezetés miatt

Hamarosan ismét bíróság elé állhat az a fiatal nő, aki 2016 novemberében bekokainozva fékezés nélkül halálra gázolt egy 85 éves férfit, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről, s elment műszempillát csináltatni magának egy kozmetikai szalonba. T. Klára Petra ellen ugyanis ismét vádat emeltek bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt. Információnkat megerősítette Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője is:

A kérdezett ügyben a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége és kábítószer birtoklásának vétsége miatt.

– közölte, hozzátéve, később közleményt adnak ki az ügyben.

T. Klára Petrát 5 és fél év börtönre ítélte jogerősen december közepén a Fővárosi Törvényszék bódult állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt, emellett véglegesen eltiltották a vezetéstől.

A tényállás szerint a nő fékezés, lassítás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott miután elgázolta az idős férfit. A tényállás tartalmazza azt is, hogy a nő fél évvel a tragédia előtt is kokain befolyása alatt vezette kocsiját a IV. kerületben, a kábítószer hatására vezetés közben rosszul lett, autójával kiállt a forgalomból, és a vezetőülésben elaludt.

T. Klára Petrát tavaly szeptember elején ismét drogos vezetésen érték egy közúti ellenőrzés során. A végleges szakértői vélemények szerint a fiatal nő kokaint, valamint marihuánát is fogyasztott az újabb lebukása során, de a kocsijában is találtak némi amfetamint.

Úgy tudjuk, hogy a pánikbetegséggel küzdő T. Klára Petra a gyanúsítotti kihallgatása során tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. Az ügyészség letöltendő fogházat, valamint közügyektől eltiltást kért az újabb ügyben is T. Klára Petrára.

A fiatal nő még nem kezdte meg a december közepén jogerősen kiszabott 5 és fél éves börtönbüntetését. Jelenleg biztosítási intézkedés alatt áll, és nem hagyhatja el az otthonát.

„Ilyen embertől egy forint sem kell” – üzente a kokainos gázolónak az áldozat családja
T. Klára Petra pszichiátriai kezelés alatt áll, az ügyész hét évre fegyházba küldené.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik