Belföld koronavírus

Csak negyven diák ment be pénteken a Toldy gimnáziumba

A Kormányzati Tájékoztatási Központ megerősítette, hogy valóban a Toldy Ferenc Gimnáziumban történt az eset, amiről péntek délután a 444 nyomán beszámoltunk.

Mint ismeretes, a gimnáziumba járó tanuló édesanyja koronavírussal fertőződött meg, a kétségbeesett szülők pedig az állami szervektől, intézményektől semmilyen segítséget nem kapnak. A 17-18 éves gyerekekek csütörtökön, a tanítás közepén — legtöbben a fertőzés esetleges továbbadásának megakadályozására gyalog — mentek haza az iskolából, mert az egyik osztálytársuk angolórán megtudta, hogy az édesanyja koronavírusos. A család azonnal jelezte a fejleményt az iskolának, de senkinek sem állt módjában intézkedni.

A KTK az atv.hu-nak küldött válaszában közölte, hogy az illetékes tiszti főorvos már a csütörtöki nap folyamán intézkedett, a szoros kapcsolatnak számító gyermek esetében a szükséges eljárást megtette, a gyermek 14 napos járványügyi megfigyelése a Dél-Pesti Centrumkórházban elkezdődött, a gyermek egyébként tünetmentes.

A gimnázium egyéb látogatói (pl. diákok, tanárok) tekintetében semmilyen járványügyi intézkedés nem vált szükségessé

– közölte a KTK.

A kerületi tiszti főorvos csütörtökön tájékoztatta a tankerületi igazgatót és a gimnázium igazgatóját is, megnyugtatta őket, hogy teendőjük nincs.

Az Index mindeközben megszerezte a gimnázium igazgatójának levelét, amit az üggyel kapcsolatban a szülőknek írt.

Ebben az intézmény vezetője kifejezetten kérte a szülőket, hogy a sajtót ne értesítsék a történtekről.

A 24.hu információi szerint pénteken körülbelül 40 diák ment be a Toldy gimnáziumba, ez körülbelül az odajáró diákok negyede. Információink szerint a gimnáziumba járó fiatal ugyanaz a diák, akiről ebben a cikkünkben írtunk.

A BVSC szerint a diák két hete nem érintkezett édesanyjával.

Kiemelt kép: MTI/MTVA/Bizományosi/Róka László 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik