Belföld koronavírus

Hadházy az iskolákról: eljött a polgári engedetlenség ideje a koronavírus miatt

Most van itt az ideje az állampolgári engedetlenségnek: hétfőtől meghatározhatatlan ideig nem engedem iskolába a gyerekeimet. Jelen pillanatban ez az egyetlen felelős döntés, még akkor is, ha a kormány börtönnel fenyegetne „tankötelezettség megszegése” vagy „pánikkeltés” miatt.

– ezt írja a független országgyűlési képviselő a Facebookra.

Az ATV-ben elmondtam. Most van itt az ideje az állampolgári engedetlenségnek: hétfőtől meghatározhatatlan ideig nem…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. március 12., csütörtök

Hadházy Ákos döntését az alábbival indokolja:

Pánikra semmi ok, de felelős kormányzásra nagyon is. MINDEN szakcikk és szakmai evidencia az iskolák bezárását indokolja, ezt üvölti az Európai Betegségmegelőző Központ legfrissebb ajánlása is (…)és ezt diktálja a józan ész is.

Ami a jelek szerint a kormánynak elment. Az, hogy tűzzel-vassal iskolában akarja hagyni a gyerekeket csak két dologgal magyarázható: félti a GDP számokat és azt akarja, hogy az anyukák (vagy apukák) ne maradjanak a gyerekekkel otthon, hanem menjenek a futószalag mellé. A másik ok még mocskosabb lehet: ők maguk sincsenek tisztában a helyzet súlyosságával, mert ma az államigazgatásban ma már az a policy, hogy inkább nem mondunk el a főnöknek rossz dolgokat, hiányosságokat, mert abból csak a baj van. És különben is, nem kell az embereket ijesztgetni, elég, ha attól félnek, amitől mi akarjuk: Soros és a migránsok.

Péntek reggelre 19-re nőtt a Magyarországon diagnosztizált új koronavírussal fertőzöttek száma. Három magyar férfinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19).

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik