Belföld

Rendőrkézen az erdőkertesi „ragadozók” – videó

Emberrablás, csoportosan, illetve felfegyverkezve elkövetett rablás miatt nyomoznak ellenük.

Egy banda hónapokon át terrorizált két fiatalembert. A police.hu által ragadozóknak titulált társaság vezére egy bűnügyi felügyelet alatt álló, elektronikus nyomkövetőt viselő, 24 éves helyi férfi volt. Alkalmanként más-más társaival 2019 ősze óta tartotta sakkban a két fiatalembert. A társaság három tagját március 9-én Gödöllőn, negyedik társukat március 11-én Őrbottyánban fogták el.

Áldozataikat többször autóba kényszerítették őket, elvették pénzüket, értékeiket. Erőszakos fellépéssel, fenyegetéssel bírták rá őket, hogy követeléseiket teljesítsék.

Egyik módszerük az volt, hogy egyik áldozatukra rázárták a kocsi ajtaját, amíg a bandatag otthonról nem vitte el – mintegy váltságdíjként – a mozdítható, értékes tárgyakat (mobiltelefonokat, laptopot, tabletet, parfümöt, pénzt). Máskor baseballütővel, bottal, késsel vették el értékeiket.

A hónapok alatt erőszakkal elbirtokolt pénz és értéktárgyak összértéke több százezer forintra rúg.

A nyomozást emberrablás, csoportosan elkövetett rablás, illetve felfegyverkezve elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt rendelték el. A 24 éves erdőkertesi férfi, 18, valamint 16 éves veresegyházi társa ellen őrizetbe vételük, egy 17 éves csomádi fiú ellen szabadlábon hagyása mellett indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya.

A Pest Megyei Főügyészség közben kezdeményezte három férfi – köztük egy fiatalkorú – letartóztatását. Mint írták, a társaság  vezéralakja egyszer egy késsel fenyegette a sértetteket, egyiküket meg is rúgta, így egyedül is elérte, hogy értékeiket átadják neki.

A banda tettei többrendbeli csoportosan, esetenként felfegyverkezve elkövetett rablásnak, többrendbeli emberrablásnak minősíthetőek. Az ügyészség azért kezdeményezte a beazonosított tagok letartóztatását, hogy ne szökjenek meg, kizárja a bűnismétlést, a bizonyítás meghiúsítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik