Belföld

Tényleges életfogytiglant kért a főügyészség a szikszói kettős gyilkosra

Életfogytiglant kért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség arra a korábban polgárőrként dolgozó férfira, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2011 tavaszán megölt egy idős házaspárt Szikszón. Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a főügyészség indítványozta, hogy a vádlottat zárják ki a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségéből is.

A 83 éves János bácsit és a 79 éves Gizike nénit egészen állatias brutalitással gyilkolták meg. Székhez kötözték őket és gyakorlatilag addig ütötték a fejüket, és mellkasukat egy téglával,  amíg meg nem haltak.

A kettős gyilkossággal gyanúsított Sz. Sándor a településen ismerkedett meg az idős házaspárral. Szóbeszédből pedig azt is tudta, hogy valószínűleg több millió forint készpénzt tartanak a lakásukon. 2011 áprilisában egy magát miskolci rendőrnek kiadó férfi felhívta a nyugdíjas házaspárt a vezetékes telefonjukon, és közölte, hogy tudomásukra jutott, hogy idegen személyek bemásztak a kertjükbe. Tájékoztatása szerint a kollégák 10-15 percen belül a helyszínre mennek, ezért kérte, hogy hagyják nyitva a kaput.

A házaspár férfi tagjának azonban gyanússá vált, hogy miskolci rendőrök érkeznek, mert nem ahhoz a kapitánysághoz tartoztak, ezért felhívta a rendőrséget, és bejelentette a történteket. Az ügyeletes tiszt ekkor arra kérte, hogy ne engedjenek be senkit a lakásukba. Ha gyanús személyek jelennének meg, akkor pedig ismételten telefonáljanak. Negyedóra elteltével többször becsengettek a házaspárhoz, így telefonáltak a rendőrségi ügyeletre, azonban mire a járőrök kiérkeztek, az ismeretlenek eltávoztak.

Másnap este Sz. Sándor magához vett egy keramit téglát, és egy gombolyag műanyag kötelet, és az idős házaspár ingatlanához indult azzal a szándékkal, hogy megszerezze az értékeiket. Becsengetett a házba, a házaspár pedig beengedte, mivel felismerték. A férfi mind a kettejüket fejbe ütötte a téglával, majd megkötözte, és bevonszolta őket a fészerbe.  A férfi ezután átkutatta a házat, de az ott elrejtett kétszázezer forint készpénzt nem találta meg, az ajtót kulcsra zárta és eltávozott. A magukra hagyott nyugdíjasok olyan durva koponyasérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen meghaltak.

Jogg Zsolt, főügyészségi ügyész megkeresésünkre azt közölte, hogy a kettős gyilkossággal gyanúsított férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, az elvégzett poligráfos vizsgálaton az élettani reakciók alapján azonban megtévesztő válaszokat adott.

Sz. Sándor továbbra is letartóztatásban van. Ha a bíróság az ügyészségi indítvánnyal egyező döntést hoz, akkor a kettős gyilkossággal gyanúsított férfi soha többé nem hagyhatja el a börtönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik