Belföld

Öt év börtönre ítélték a baranyai csecsemőgyilkost

Az ítélet jogerős.

A nő egy baranyai településen élt idősebb élettársával és korábbi kapcsolatából született gyermekével. A pár a korkülönbség miatt nem akart közös gyereket. A vádlott gyógyszerrel védekezett, de a szedését abbahagyta. Erről élettársa tudott. Amikor a nő teherbe esett, nem szólt senkinek, titkolta, orvoshoz, terhesgondozásra  nem járt. Terhességét öltözködésével próbálta leplezni, kerülte a lakókörnyezetében élőket is.

Tavaly április 4-re virradó éjszaka beindult a szülés, a nő a fürdőszobában egy kisfiúnak adott életet. A köldökzsinórt ollóval elvágta, a szüléssel járó vérszennyeződést feltakarította. Az ellátatlan újszülött pár órán belül elhunyt. A gyerek testét a nő egy zacskóba tette, arra még egy zacskót húzott, nyílását többször körbetekerte, szövetbe csavarta, utána egy papír cipősdobozba tette és a dobozt egy szekrény polcára helyezte.

A vádlott a szülést is eltitkolta, noha vérzései voltak, testében a méhlepény egy része bentmaradt. A szülés másnapján élettársának lett gyanús, hogy sokáig volt a fürdőszobában. Amikor hosszabb idő után sem ment ki, a férfi benyitott. Ekkor látta, hogy a nő elesett, alteste vérzik, orvosi ellátásra szorul. Mentőt hívott. Ők vitték kórházba, ahol megállapították, hogy pár napja szült és vérmérgezést kapott a testében maradt méhlepény darabjaitól, ezért méhét eltávolították.

A Pécsi Törvényszék a nőt tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt 5 év börtönre ítélte, 6 évre eltiltotta a közügyektől és csaknem félmillió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte. A vádlott büntetése kétharmadának kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik