Belföld

Bántalmazás miatti szívelégtelenségben halt meg a nagykereki asszony – állítja a boncolási jegyzőkönyv

Már nem először került börtönbe a gyilkossággal gyanúsított agresszív férfi.

Szívelégtelenségben, illetve az oda vezető folyamatos bántalmazás következtében halt meg az a 38 éves nő, aki az élettársa nagykereki házában vesztette életét február 20-án – ez derül ki abból a boncolási jegyzőkönyvből, amit az áldozat egyik hozzátartozója mutatott meg nekünk.

A jegyzőkönyv szerint az asszony három nappal a halála előtt, február 17-én szerezte a sérüléseit. A halál okát megállapító orvos a hivatalos iratban alapbetegségként feltüntetett rubrikában a bántalmazást jelölte meg, ez vezetett előbb zsírembóliához, majd végül a halál közvetlen okához, a szívelégtelenséghez.

A gyilkossággal az elhunyt nő élettársát, Z. Józsefet gyanúsítják. A helyiek szerint a nő mindössze néhány hónapja költözött a férfihez. Elmondásuk szerint már nem ez volt az első olyan alkalom, hogy Z. József agresszívan viselkedett nőkkel szemben. Úgy tudjuk, hogy korábban letöltendő börtönre is ítélték erőszakos jellegű bűncselekmény miatt.

Az 57 éves férfi nem érzi felelősnek magát a párja halála miatt. Olyannyira, hogy panasszal élt a gyanúsítás ellen, és azóta is tagad. Megkerestük a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészséget, hogy megtudjuk változtattak-e a gyanúsításon, illetve lehetett-e bűntársa a halált okozó testi sértéssel gyanúsított férfinek. Az alábbi választ kaptuk Szűcs Erika szóvivőtől:

Az érintett ügyben a nyomozás továbbra is folyamatban van. Az ügynek egy gyanúsítottja van, a terhére rótt és vele közölt bűncselekmény minősítése nem változott. A gyanúsítottnak az ügyben tett nyilatkozata bizonyíték, ezért annak tartalmáról, esetleges változásáról nem áll módomban tájékoztatást adni.

A folyamatos bántalmazásban elhunyt asszonyt zárt koporsóban helyezte végső nyugalomra a család.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik